Top 3 aankondigingen tijdens de Nintendo Direct van 1 april

Mewtwo-smash
Dat was hem dan! Jammer genoeg wist Nintendo geen verpletterende indruk achter te laten tijdens haar laatste presentatie. Na de teleurstellende vertraging van Zelda Wii, was het aan Nintendo om de verscheurde harten van fans te repareren.

Dat ze hierin niet geslaagd zijn is dan ook erg jammer. Maar, dat wil niet zeggen dat er niks interessants gebeurde tijdens de presentatie. Laten we de grootste aankondigingen even onder de loep nemen.

Mewtwo en Lucas stappen in de ring
De presentatie begon met een publiekslieveling, want de terugkeer van Mewtwo naar Super Smash Bros was officieel aangekondigd. De officieuze koning van de eerste Pokemon generatie zal binnenkort mogen sparren met onder andere Lucario en Pikachu. Spelers die voor 31 maart hun versies van Super Smash Bros U van 3DS hadden geregistreerd bij Club Nintendo zullen gratis toegang krijgen tot Mewtwo. De rest kan op 28 april voor een kleine 4 euro aan de slag met het karakter.

Mewtwo zal niet alleen zijn, want Nintendo kondigde ook aan de de bange held uit Mother 3, Lucas ook paraat staat voor een partijtje knokken. Hij zal in juni worden gelanceerd als betaalde DLC. Wij kunnen niet wachten om er achter te komen hoe deze karakters zullen spelen. Wat verwacht jij? Laat het ons weten in de comments.

Alles is Amiibo
Nintendo bevestigde ook snel dat beide strijders een amiibo zullen krijgen, en zij niet alleen. Binnenkort zal het groeiende amiibo assortiment worden versterkt door: Greninja en Jigglypuff in mei, Palutena, Dark Pit, Zero Suit Samus en Ganondorf in juni, en Olimar, Dr. Mario en Bowser Jr. in juli.

Er komt ook een traktatie aan voor Amiibo verzamelaars in de vorm van ‘Amiibo Touch & Play: Nintendo Classic Highlights’. Elke Amiibo zal spelers toegang geven tot een korte demo van een klassieke Nintendo titel. De eerste hiervan zullen worden uitgebracht in mei.

Yoshi’s Wooly World kreeg ook voldoende aandacht. Naast een release-dating van 26 juni, kondigde Nintendo ook aan dat een speciale wolle Yoshi Amiibo zal worden gelanceerd in drie kleuren. Dit maakt ze natuurlijk veel knuffelbaarder dan de gemiddelde Amiibo.
Wooly Amiibo's
Fire Emblem begint te branden
De stortvloed aan Amiibo nieuws werd opgevolgd door meer gamer-centrisch nieuws. De eerste officiele beelden van het lang verwachte Fire Emblem x Shin Megami Tensei werden getoond, en duiden op een geheel unieke ervaring. De titel zal hoogst waarschijnlijk in 2016 naar Europa komen.

In 2016 komt ook het nieuwe deel in de Fire Emblem serie uit, die de naam ‘Fire Emblem IF’ zal dragen. Spelers zullen zelf de hoofdrol kunnen vertolken in dit spel, in tegenstelling tot het voorgaande deel waarin de speler een compagnon van een aparte held – red: Chrom – was. Aan het begin van het spel zullen spelers een kant moeten kiezen, wat voor ons zeker een tweede speelbeurt zal betekenen.

Dit waren onze favoriete momenten van de presentatie. Natuurlijk is er naast bovenstaande aankondigingen nog meer gebeurd, dus zorg er voor dat je de volledige presentatie op het officiele Nintendo kanaal bekijkt. Wat vond jij van deze aankondigingen, was jij ook teleurgesteld? We wachten op je in de comments, en voor alles dat met Nintendo te maken heeft moet je natuurlijk bij de Fanbot zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s