Capcom HD Remakes!

download (25)

ALS HET DE EERSTE KEER LUKT, DAN KUN JE ER VAST NOG GELD UIT HALEN

Capcom heeft de laatste tijd een aantal HD remakes van zijn oude games gemaakt. Neem bijvoorbeeld de HD-remake van de originele Resident Evil, die eerder dit jaar werd uitgebracht en zeer goed verkocht. Ze hebben ook een remake van Devil May Cry 4aangekondigd, die 23 juni verwacht wordt.

Het lijkt er niet op als of deze stroom van remakes binnenkort zal stoppen. Tijdens het Q&A deel van hun laatste financiële briefing verklaarde Capcom dat HD remakes één van hun zou zijn “belangrijkste zakelijke activiteiten” zou worden.

Is dat een goede zaak of speelt Capcom gewoon met onze nostalgie om daar wat aan te verdienen?

We kunnen begrijpen hun punt wel, ook al bevalt het ons niet. Zoals ze hebben vermeld in hun Q&A, de verkoop van de geremasterde Resident Evil was veel hoger dan verwacht en ze beweren dat dit meer vraag naar titels als deze heeft gecreëerd.

Het feit dat Resident Evil remastered werd aangeboden als een digitale kopie alleen is ook een deel van de reden dat eventuele toekomstige remakes waarschijnlijk ook slechts digitale release zullen zien. Ze hopen om hetzelfde publiek te trekken. De andere reden is dat volgens Capcom, het erg moeilijk is om fysieke kopieën naar het buitenland te versturen en de prijzen laag te houden, omdat gaming winkels langzaam uitsterven.

Aan de ene kant zijn remakes natuurlijk geweldig voor fans. Hoe veel als we ook houden van de originele games, in vergelijking met de prachtige graphics van vandaag, zien ze er slecht uit. Bovendien kunnen we ook niet altijd zeggen dat ze qua gameplay onberispelijk waren. Een remastering kan dat allemaal op =lossen en de fans van de originele games een bijgewerkte versie van een dierbare herinnering geven.

We moeten ons natuurlijk wel afvragen of dit ook de reden is dat Capcom dit doet.

Hoewel ze niet EA niveaus van corporate en kwaadaardig hebben bereikt, is hun relatie met gamers op zijn best niet stabiel. Het lijkt veel waarschijnlijker dat dit  gewoon een zakelijke beslissing was om meer geld te persen uit stervende franchises. Nostalgie betaalt goed. Vraag het maar aan Kickstarter campagnes voor films of games.

Net iets minder kwaadaardig dan EA

Net iets minder kwaadaardig dan EA

Zelfs als dit niet het geval is dan wordt de beslissing niet echt minder creatief failliet. In plaats van je tijd te steken in het verzinnen van een nieuw franchise, waarom zou je niet eerst een paar keer aan een dood paard trekken? Het kost minder tijd en moeite.

Kunnen we dit tegen Capcom houden? Nou, niet als ze hadden aangegeven dat ze van plan waren hiermee te stoppen, maar aangezien dit niet zo is kan dat waarschijnlijk wel, ja. Het maken van één  of twee HD remakes is één ding, het een “Belangrijke bedrijfsactiviteit” noemen is iets anders.

Het zijn niet de remakes waar we ons zorgen over maken, maar hun houding ten opzichte daarvan. Remakes zijn prima, maar we willen liever iets origineels zien.

Wat vinden jullie? Zitten jullie juist allemaal gespannen te wachten op meer remakes of willen jullie ook liever nieuwe games? Laat het ons weten in de comments!

Vergeet de Fanbot niet te volgen, zodat je het als eerste weet als we nieuwe content uploaden! Wil je meer van de Fanbot zien? Ga dan naar onze Facebook, Twitter en Youtube pagina’s!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s